file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

TAVUKLU ŞEHRİYE PİLAVI

bugün özellikle çocukların çok sevdiği bir yemek tarifi yazacağım

zaten işin içinde makarna varsa onlar için başka bir şeye gerek yok...

içine birazda tavuk ve biber koydukmu tadından yenmez değilmi...

nasıl mı yapacağız her zamanki gibi çok kolay...

önce tenceremize yeteri kadar sıvı yağ koyuyoruz ...
altını iyicene açıp içine bir paket arpa şehriyemizin  önce yarısını boşaltıyoruz 1-2 dakika kadar yağda çevirdikten sonra kalan yarısınıda koyup çevirmeye başlıyoruz..

sonra küçük küpler halinde yada ince ince jülyen doğradığımız kızmızı biberlerimizi ilave ediyoruz...

ardından biberlerimizle aynı şekilde doğradığımız tavuk göğsümüzü de ilave ediyoruz...
(tavukları çok büyük doğrarsanız pişmeyebilir ince ve küçük olsun )

tavuklar ve biberler biraz kızardıktan sonra (dikkat edin biberleri ve şahriyeleri yakmayın hemen yanabiliyor)
üzerini biraz geçecek kadar kaynayan suyumuzu ve tuzunu ilave edip altını kısıyoruz ...

şehriyelerin pişme durumuna ve zevkinize göre sonradan su ilave edebilirsiniz sıkıntı olmuyor...

suyunu çekip yağına düştükten sonra özellikle yanına bir kaşık yoğurt ile çok lezzetli oluyor...

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder