file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

biberli baget

gerek et ve balık fiyatlarının artması gerekse çabuk ve kolay pişirilmesi sebebiyle tavuk mutfakların demirbaşı olmuş durumda...

ancak bir çoğunuzun tavuk yemekten bıktık dediğini duyar gibiyim...

hele günümüzde tavukların adeta tatsız tuzsuz sünger gibi olduğu düşünülünce bu fikirde olanlara hak vermemek mümkün değil sanırım...

bu durumu aşmak için sanırım daha aromatik ve mümkün olduğunca haşlamadan pişirmek en azından kötünün iyisi bir lezzete ulaşmamıza yardımcı olabilir...

şimdi size vereceğim her zamanki gibi duyduğunuz en kolay tavuk tarifi gerçekten doyumsuz bir lezzet verecek...

bize ilk gerekli olan tercihen teflondan bir yassı tencere...

tenceremizin içine biraz sıvı yağ varsa  birazda tereyağını koyup altını açıyoruz...

bu sırada 2 yada 3 tane kırmızı biberi  dikine  bir kez kesip halka halka doğruyoruz (jülyen gibi yani)...
sonrada ısınan yağımızın içine atıyoruz altını harlı açıyoruz ..

biberler güzelce kızarıp yağa renklerini verdikten karamelize olduktan  sonra içerisine bagetlerimizi atıyoruz (1 kg.)...
tuzunuda ekleyip kapağını kapayıp altını iice kısıyoruz...

bagetler önce sularını salacak sonra çekecek ve yağına düşecek yağında 3-5 dk çevirdikten sonra makarna yada pilavın yanında severek tüketebiliriz...

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder