file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

iç pilav- domatesli ve ıspanaklı pilav

bugün biraz değişik pilav çeşitlerinden bahsetmek istiyorum sizlere...

öncelikle bir çok kişinin severek yediği iç pilavdan başlayalım...

iç pilavımızı yaparken pilav tenceremize koyduğumuz yağımızın içine dolmalık fıstıklarımızı atıp kavurmaya başlıyoruz...

pahallı bir gıda maddesi olduğundan dolayı dolmalık fıstık için miktar yazmıyorum ama genelde marketrlerde 50gr. lık paketlerde satılmakla birlikte baharatçılardan daha uygun fiyata da temin edilebilmekte...

fıstıklarımız az bir süre kavrulduktan sonra içine pirinçlerimizi atıyoruz ve beraberce kavurmaya devam ediyoruz...

pirinçlerimiz kavrulduktan sonra içine genel ölçü olan 1 bardak pirinç için  1,5 bardak  suyumuzu  ilave ediyoruz ...(diri sevenler az bir miktar daha az su tercih edebilirler)

daha sonra her bir bardak pirinç için bir çay kaşığı tuzumuzu ilave ediyoruz...

yaklaşık 50 gr kadar kuş üzümü, isteğe göre bir çay kaşığı kadar tarçın ilave ettikten sonra altını kısıp pişmeye bırakıyoruz...

pilavımız suyunu çektikten sonra üzerine bolca karabiberimizi gezdirip dinlenmeye bırakıyoruz...

biraz soğuyunca karıştırıp yanında tercihen tavukla afiyetle yiyebiliriz...

gelelim domatesli pilavımıza ...

bu pilavımızı yazın domatesle yapabileceğiniz gibi kışın domates salçasıyla rahatlık yapabilirsiniz...

pilav tenceremize koyduğumuz sıvı yağuımızın içine salçayla yapacaksak yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar salça eğer domatesle yapacaksak  rondoda çekilmiş bir domatesimizi  ilave ederek kavuruyoruz...

domates kullanıyorsak domatesler suyunu iyicene çekene kadar kavurmamız gerekiyor, salça pirinçlede kavrulacağı için fazla kavurmaya gerek olmuyor...

daha sonra pirinçlerimizi ilave edip her zamanki gibi pilamızı pişiriyoruz...

ıspanaklı pilav aslında tek başına tüketilmekten ziyade servis yaparken muhteşem bir görüntü vermek için kullanılan bir yöntem...

bir kaç yaprak ıspanağımızı mümkün olduğunca küçük doğrayıp yine yağda kavurarak aynı domatesli pilavda olduğu gibi pişiriyoruz...

gelelim servisimize...

eşimin tarifi olan bu servis için üç tencerede az az sade domatesli ve ıspanaklı pilavlar pişiriyoruz....

dolayısıyla elimizde beyaz, kırmızı ve yeşil renkte üç pilavımız oluyor...

bir kaseye bunları kat kat yerleştirip ters çevirdiğizde her katmanı bir başka renkte muhteşem bir pilava sahip oluyoruz...

gündelik hayatta pek tercih etmesenizde ağır misafirler için kaliteli bir sunum olduğunu belirtmek isterim ...

şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder