file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

benim pizzam ve kaşarlı sarmısaklı ekmek

bugün benim her zaman yaptığım ve arkadaşlarımın çok beğendiği evde yapabileceğiniz pizza tarifi yazmak istiyorum...

aslında pizzadan çok pizza sosu tarifi demek daha uygun olur sanırım...

zira pizza zaten herkezin yapabileceği bir şey...

gelelim tarifimize...

sosumuz için küçük bir tencere yada büyük bir cezveye 2 çorba kaşığı domates salçası, bir çorba kaşığı üzüm sirkesini, bir çorba kaşığı toz şekeri, bir çorba kaşığı kekiği, bir miktar sıvı yağı ve biraz tuzu koyup bir miktar su ile sulandırarak çok koyu kıvamli bir sos elde edeceğiz...

sosumuz bir taşım pişirdikten sonra bir kenarda soğumaya bırakacağız....

hamurumuz için esas olan süt ve maya ile beraber yoğurduğumuz bir hamur olmakla beraber benim gibi uğraşmak istemeyenler bir pideciden de alabilirler...

evdeyim vaktim var diyenler için hamurun ölçüleri yazmıyorum zaten kafanıza göre bir mayalı hamur yapabilirsiniz ama dediğim gibi mayayı sütle eritip koyunca daha lezzetli oluyor...

bir fırın tepsisi için 4 pide hamuru ideal kalınlıkta oluyor...

bu arada hamuru ekmek fırınından almayın mayası çok fazla olduğu için çok kabarıyor ekmek gibi bir şey oluyor...

bir fırın tepsisini yağlayıp üzerine 4 hamurumuzu koyup ıslattığımız elimizle bastıra bastıra yayıyoruz...

her tarafın aynı kalınlıkta olmasına gayret gösteriyoruz...

elde ettiğimiz dikdörtgen fırın tepsisi şeklindeki  hamurumuzun üzerine sosumuzu güzelce yayıyoruz...

daha sonra üzerini rendelenmiş kaşar peynirlerimizle iyice kaplıyoruz...

üzerine  salam, sucuk, sosis, dilimlenmiş zeytin, mısır, domates, biber,mantar, beyaz peynir,ay şeklinde dilimlenmiş kuru soğan artık evde varsa keyfinize göre güzelce dizip fırına veriyoruz...

yaklaşık 200 derecelik fırında hamurun özellikle altı pişene  kadar  pişiriyoruz...

gelelim kaşarlı sarmısaklı ekmek tarifimize...

bunun normali ekmeğin sarmısaklı olup üzerine üzerine kaşar koyulmasıdır ama ben size evdeki bayat ekmekler için tam tersini önereceğim...

bir iki diş sarmısağı küçük bir kasenin içine ezip üzerine biraz su ilave edip iyicene karıştırıyoruz...

daha sonra dilimlediğimiz ekmeklerimizin üzerine doğradığımız kaşarları sarmısaklı suya batırıp diziyoruz ve kaşarlar eriyene kadar fırınlıyoruz...

oldukça lezzetli oluyor...

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder