file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

ahunun kolay lazanyası

bu tarif arkadaşım ahunun yarattığı bir tarif  ama bizler gibi sizlerinde çok beğeneceğinizi umuyorum...

gerçi buraya kendisine sormadan yazıyorum ama sizlerde başkasına tarif ederken onun adını geçirirseniz bakarsınız bir gün ahunun lazanyası meşhur olur...

yapımı aslında bize çok tanıdık ...

öncelikle 250-300 gr kıymayı 2 soğanla beraber sıvı yağda kavuruyoruz...

başka bir kapta 3 yumurta , 1 kase yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 çorba kaşığı kadar domates salçası ve 2 su bardağı kadar süt yada suyu yeteri kadar tuzla beraber iyice çırpıyoruz...

 önceden yağladığımız fırın tepsisine almış olduğumuz 6 adet ( 1 kg.) yufkanın önce 1 tanesini bütün olarak seriyoruz üzerine harcımızı gezdirdikten sonra 2. ve 3. yufkaları teker teker parçalayıp aralarına yine bolca harcımızdan selpiyoruz ..

böreğimizin orta kısmına kavurduğumuz kıymamızı koyduktan sonra diğer yufkalarıda parçalayarak aralarına harç sürerek böreğimizin ilk aşamasını tamamlıyoruz ... kalan harcımızı da en üste sürüyoruz ki üst katman kuru olmasın ...

önceden ısıtmış olduğumuz fırınıza böreğimizi koyup altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz daha sonra lazanyamızı fırından çıkartıp üzerine bolca kaşar rendeliyoruz tekrar fırınımıza atıp  kaşarlar eridikten sonra çıkartıp dilimleyip servis yapıyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder