file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

kievski

bugün yine çocukların çok severek yiyeceği bir yemek yapacağız...

benim kızımın en sevdiği yemeklerden biri olan kievski...

kievski için bir nevi kaşarlı tavuk dolma diyebiliriz...

ben yaparken 2-3 göğüsten birden yapıp bir kısmını buzlukta saklıyorum kız istediği zaman makarnanın yanında kızartıp tüketiyoruz..

sizlerede böyle yapmanızı öneririm...

gelelim tarifimize...

bize gerekli olan tavuk göğsü, yumurta, kaşar peyniri, galeta unu ve sıvı yağ

tavuk gögüslerini kasabımıza mümkün olduğunca ince biftek gibi doğratıyoruz ve hafifçe dövdürüyoruz...

tabi becerebilenler bütün göğüs alıp evde kendileride kesebilirer...

daha sonra bir tabakta 1 yumurtamızı iyice çırpıyoruz, bir başka tabağada galeta unumuzu döküyoruz...

bir küçük tencereye tavuklarımız tamamen içinde kalacak kadar  sıvı yağ koyup iyice ısıtıyoruz...

ben yumurta tenceresi gibi bir tencerede 2 şer 3 er  kızartıyorum bu sayede hem fazla yağ gitmiyor hemde yağın ısısını daha kolay ayarlamak mümkün oluyor ...

tavuklarımızın içine yaklaşık bir kalem kalınlığında kestiğimiz ve tavuklarımızın içine sığacak uzunluktaki kaşarlarımızı koyup birazda tuz ve isteğimize göre karabiber selperek sardığımız kievskilerimizi önce yumurtaya ardından galetaya her tarafları iyice kapanacak şekilde buladıktan sonra yağımıza atıp iyice kızartıyoruz...

sarılamayacak durumda olan tavuklarımızı da yumurta ve galetaya batırıp kızartınca birazda şinitzelimiz oluyor...

kievskilerimizi  fazla kalın yapmamaya ve  çok fazla kat olmamasına dikkat edelimki pişmesi kolay olsun...

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder