file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

KIYMALI SARIYER BÖREĞİ ( BAKLAVA YUFKASINDAN )

sarıyer böreği benim gerçekten çok sevdiğim bir börek...

kıymalısı yanında çay veya ayranla gerçekten çok lezzetli oluyor...

normal şartlarda yağla açılan yufkayla yapılan bu böreği evde yapmak pekde mümkün değildi, ancak artık elimizin altında baklava yufkası var...

bu yufkayla yaptığım böreğin dışarda satılanlarla hemde, iyi olanlarıyla  aynı lezzette olduğunu belirtmek isterim...
üstelik yapımıda gerçekten çok kolay...

öncelikle bir tencere yada tavada 2 adet kuru soğanı küp şeklinde doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda öldürüyoruz...
sonrasında üzerine 250-300 gr. kadar kıyma ilave edip beraberce kavurup soğumaya bırakıyoruz...tabi tuzunu ve karabiberinide ilave etmeyi unutmuyoruz... isteyenler kuş üzümlerini de bu aşamada ilave edebilirler

bu sırada bir cezvede 2 çorba kaşığı katı yağı eritip içarisine 1 fincan süt ilave ederek  harcımızı hazırlıyoruz...
 daha sonra tezgahımıza 1 yufka alıp üzerine fırça yardımıyla harcımızdan az miktarda sürüyoruz ve bu işlemi
dört yufka olana kadar sürdürüyoruz...

bu aşamada dikkat etmemiz gereken husus yufkaların arasına harçtan mümkün olduğunca az sürmek, zira çok sürdüğünüz aman hem böreğiniz çok ağır olacak hemde parçalanabilecektir...

yufkalarımızın uç kısmına kıymalı içimizden ince bir sıra olacak şekilde koyup sanki halı sarar gibi yuvarlarak sonrada böreğimizin şeklinde kıvırarak hafifçe yağladığımız tepsimize alıyoruz...

tepsimiz dolduktan üzerlerine 1 yumurtanın sarısını sürüp 180 derecede ısıttığımız fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz...

dilimleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun...

www.morfill.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder