file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

16 Kasım 2012 Cuma

cevizli kaymaklı nefis kabak tatlısı

uzun bir aradan sonra iş güç falan derken bir  kabak tatlısı tarifi yazayım dedim...

hazır mevsimiyken tatlı yiyelim beraber...

(laf aramızda ben akşam yedim )

tarifimiz için benim önerim kabaklarınzın büyük parçalar halinde olması...

zira küçük parçalar bu şekilde pişirince eriyor...

gelelim tarifimize...

öncelikle bize gerekli olan bütün kabakların tabana temas edebileceği karnıyarık tenceresi formunda bir tencere...

bu tencereye 1 kg kabağı yerleştirdikten sonra üzerine 2 su bardağı şeker ve 1 su bardağı su ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz...

kabaklarımız yumuşayıp pişme kıvamına yaklaştığı zamansa tenceremizin kapağını açıp ocağımızıda mümkün olduğunca harlı hale getiriyoruz...

suyunu çekip karamelize şeker kokusu gelmeye başladığı zaman tatlımız hazır demektir...

üzerine biraz kaymak ve birazda ceviz selptikmi tadından yenmiyo...