file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

4 Nisan 2012 Çarşamba

ıspanaklı pırasalı börek

bugün ayranla çok güzel gidecek gözleme tadında bir börek tarifimiz var..

böreğimiz için 3 adet hazır yufkaya gereksinimimiz var..

tabi iç malzememiz için 1 adet pırasa ve 5 -6 yaprak kadarda ıspanak ve beyaz peynirde gerekli...

harcımız içinse 3 yumurtayı 1 çay bardağı süt ve yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağı birazda tuzla çırpıyoruz...

benim ölçüm ankastre fırın tepsisine göre sizin tepsiniz daha büyükse yufka sayısı ve harcınızı  ona göre ayarlayabilirsiniz ...

genelde bütün böreklerde olduğu gibi öncelike fırın tepsimizi yağladıktan sonra yufkanın 1 tanesini bütün olarak seriyoruz...

sonra bir çorba kaşığı yardımıyla üzerine biraz harcımızdan gezdirip, üzerine yarım yufkayı parçalayarak bir katman olarak seriyoruz...

aynı şekilde yufkanın diğer yarısınıda araya harç selperek serdikten sonra üzerine ince doğradığımız ıspanağımızı, yine ince ince doğradığımız pırasamızı güzelce yaydıktan sonra bir miktar peyniride böreğimizin içi olarak yerleştiriyoruz...

malzememizin üzerine biraz karabiber ve az miktar tuz gezdirip tekrar yarım yufkadan oluşan katlara devam ediyoruz...

son olarak bütün katlar bitince kenardan sarkan yufkaları böreğimizin üzerine kapatıp kalan harcımızla üstünde kuru kısın kalmayacak şekilde ıslatarak 160 derecede ısıtmış olduğumuz fırınımızda iyicene kızarana kadar pişiriyoruz...

gözleme gibi ince ve çıtır bir börek elde edeceğiz...

afiyet olsun...