file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

vog tavada sebze

artık vog tavalarda mutfaklarımıza  girmeye başladı...

uzakdoğu mutfağının bu çukur tavaları özellikle sebzeleri öldürmeden pişirmekte oldukça başarılı oluyor...

bugün bende vog tavada yaptığım değişik bir sebze yemeğini sizlere yazmak istedim...

vog tavayı ikea dan uygun fiyata temin etmek mümkün bu arada...

bize gerekli olanlar bir kabak bir patlıcan iki yeşil biber bir kırmızı biber bir havuç ve yarım soğan ...

bu noktadan sonrası içinse iki seçenek daha geliyor ..

tavuk yada kırmızı etle yemeğimizi yapabiliyoruz...

jülyen şeklinde doğradığımız etlerimizi daha önceden haşlarsanız pişirmeniz daha kolay olacak ...

tavuk etleri  ilk onları tavaya atıp yağda iyice öldürdükten sonra yemeğe başlarsanız vog tavada pişiyor
ancak kırmızı etler pişmiyor...

uğraşmak istemeyenler  kıymayla yaparak pişmesini sağlayabilirler ama aynı lezzette olmuyor bence...

gelelim yemeğimize...

tavamızın içine öncelikle bir miktar sıvı yağımızı koyup altını ocağımızın gücü yettiğince açıyoruz...

jülyen  şeklinde doğradığımız kabaklarımızı ve patlıcanlarımızı yarım ay şeklinde doğradığımız yarım soğanımızla beraber iyice ısınan yağımızın içine atıp tavamızı sallayarak pişirmeye başlıyoruz...

eğer tavukla yapıyorsak zaten ilk olarak tavukları attık eğer kırmızı etle yapıyorsak sebzelerimiz pişme aşamasına geldiğinde etlerimizi ilave ediyoruz...

tuz ve karabiberimizin yanı sıra tavuk için yarım çay kaşığı fesleğen, kırmızı et için bir çay kaşığı kadar kekik koyuyoruz...

sevenler için bir miktar soya sosununda çok yakıştığını ilave etmek isterim...

servis için önerim burgu makarna...

ben genelde yarım paket kadar makarnayı haşlayıp süzdükten sonra tavama sebzelerimin üstüne ilave edip beraber söteliyorum ama dileyenler tabakta ikisini yanyanada servis edebilirler ...

artık orası size kalmış...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder