file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

mengen pilavı hemde işteki şeften

bugün aşçılar diyarı mengenden konuk bir şefimiz var...

kendisi benim gibi evde hobi olarak değil bu işi profosyonel olarak yapan bir şef...

ismail aydın...

yazdığı tarifi aynen sizlerle paylaşıyorum ben ve iş arkadaşlarıma sürekli pişirdiği mengen pilavını sizlerinde  gerçekten lezzetle yiyeceğinizi umuyorum şimdiden afiyet olsun...



MENGEN PİLAVI:

2,5 su b. pirinç
2 soğan
300 gr. kuzu eti
1 kâse mantar
1 avuç ceviz
2 domates
1 tutam dereotu
ayçiçeği yağı
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
tuz, karabiber, kekik
su
HAZIRLANIŞI:

Tencereye sıvıyağı alın.
Üzerine yemelik kesilmiş soğanın 1 tanesini ve kuzu etini ilave edip kavurun.
Daha sonra kesilmiş mantarı ilave edin, beraber biraz kavurun sonra kabuğu soyulmuş dilimleniş domatesi ilave edip birkaç tur karıştırdıktan sonra su ilave edip pişmeye bırakın.
Diğer tencereye margarin ve sıvı yağı alın. Bir kuru soğanı küçük küçük sıçan dişi tabir edilen biçimde doğrayın.  Üzerine 2.5 su
bardağı pirinci ekleyip kavurun.
Diğer tencerede etli sosu pilavın üzerine alın. Tuz, karabiber az da tarçın ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakın. 
Pilavınız piştikten sonra üzerine ince kıyılmış cevizi, dereotunu
ve kekiği ilave edip servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder