file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

Lazanya

Lazanya aslında bizim mutfağımıza çokda yabancı bir yemek değil bence...

sonuçta hamur ve kıymadan yapılıyor...

mantı gibi patile gibi yağlama gibi oda tam bir akdeniz yemeği...

yapım mantığıda birbirlerine çok benziyor zaten...

lazanyada  2 orta boy soğanı yarım çay bardağı kadar sıvı yağda kavurup üzerine 250 gr. kadar kıymayı ilave ettikten sonra 1.5 tepeleme çorba kaşığı kadar salçayıda ekleyip bir su bardağı su , bir tutam tuz ve karabiberle sos haline getiriyoruz...

başka bir tencerede ise 2 tepeleme çorba kaşığı unu bir çorba kaşığından bira fazla margarin ile kavurduktan sonra üzerine 1 lt. sütü ilave ederek normalinden biraz daha sıvı bir beşamel sos yapıyoruz...

bir borcam veya tepsiye en alta yapışmaması için beşamel sostan biraz ilave edip üzerine tamamını kaplayacak şekilde 1 kat lazanya diziyoruz... Lazanyaların üzerine kıymalı sosumuzu ve yine Beşamel sosumuzu gezdirdikten sonra bir miktarda kaşar ilave ederek bu katmanı tamamlamış oluyoruz ve bir kat daha lazanya dizerek devam ediyoruz...

Lazanyalarımız bitene yada borcamımız dolana kadar bu işlemi tamamladıktan sonra en üst kata biraz beşamel sos ve kaşar rendesi koyup 200 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirdikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz...

Lazanyanın kıymalı harcına mantardan havuca kadar ve hatta ıspanağa kadar dilediğiniz herşeyi zevkinize göre ilave edebilirsiniz... 

isterseniz kıyma yerine küçük küçük kuşbaşı doğranmış tavuk eti yada balık seviyorsanız ton balığı da koyabilirsiniz... 

yemek bir zevk işi sonuçta... Önemli olan  sevdiğiniz lezzetleri yakalamak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder