file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

arpacık soğan ve mantarlı dana yahni

arpacık soğan ve mantar yanında biraz patatesle dana etine gerçekten çok güzel uyum sağlıyor bence...

bu mazlemeleri birleştirmeninde iki yolu var...

birinci yol az zamanda büyük işler yapmak için etleri çiğden koymak ama soğanlar biraz eriyor...

ikinci yol ise  düdüklü tenceremizde eti önce yağda mühürleyip sonra 1 su bardağı su ile haşlamak...

gelelim tarifimize...

düdüklü tenceremize yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edip içerisine 1 çorba kaşığı salça ilave ederek kavurmaya başlıyoruz...

sonra 300 gr. kadar küçük mantar (yoksa büyük mantarları 2 ye de bölerek kullanabilirsiniz) ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz...

sonra 2 adet patatesi etlerimiz ve mantarlarımız büyüklüğünde doğrayarak ilave ediyoruz...

son olarak da 300 gr. kadarda arpacık soğanını soyup ilave ettikten sonra sıra etlerimize geliyor...

(soğanları kolay soymak için 5 dk. kadar soğuk suda bekletmenizi öneririm )

etleri önceden haşlasakta haşlamasakta bu aşamada ilave edip 1 bardak kadar da sıcak et suyu ilave edip (etleri haşlamadıysanız sadece sıcak su da olur) düdüklümüzün kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz...

etlerimizi haşladıysak normal tencere kullanabileceğimiz gibi düdüklüde 20 dk. kaynatmakta yeterli olacaktır...
ancak etiniz çiğden ise  45 dk. kadar kaynatmanız gerekecektir...

piştikten sonra tabaklarda üzerine maydonoz da ilave ederek servis yapabilirsiniz...

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder