file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

hamsi buğulama

hamsi sezonu bitti aslında..

ama belki kapanışı buğulamayla yapmak isteyenler olur...

 belkide buzlukta hamsim var diyenler vardır diye bir tanede balık tarifi yazayım dedim...

hamsi buğulamada en önemli unsur balığın kılçıklarınında temizlenmiş olması...

kızartma yaparken hamsi gibi küçük balıklarda pek önem arzetmeyen balıkla beraber kızaran kılçıklar buğulamada rahatsız edici olabiliyor...

temizlemesi zor ancak bazı balıkçılar ücreti mukabilinde önceden sipariş ile hamsiyi kılçıklarıylada temizleyebiliyor...

hamsi buğulamanın yapımı ise burada her yazdığım tarif gibi gayet kolay..

ilk bolca soğanı ortadan bir kez kesip yarım daire şeklinde doğruyoruz...

ikinci olarakta tenceremizi sıvı yağla bir miktar yağlıyoruz...
sonra bir kat hamsi bir kat soğan olacak şekilde balıklarımız ve soğanı güzelce diziyoruz...
bir iki tane limonun (balık miktarına göre 1 kg için 2 limon yeterli ) kabuklarını hafifçe soyup daire şeklinde dilimdedikten sonra en üste diziyoruz ...
tuzunu da atıp üstünde sıvı yağımızı gezdirdikten sonra kısık ateşte pişiriyoruz suyunu salıp tam çekmeden biraz sulu kalacak şekilde altını kapatıyoruz ...

son olarak her zamanki gibi afiyet olsun diyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder