file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

izmir köfte

bugün birazda sulu yemek yapalım dedim ...

şöyle bol salçalı ekmek batırılarak yenen cinsinden bakalım nasıl olacak...

öncelikle bize biraz köfte gerekli ...

köfte için yarım kilo kıymaya 2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı kimyon,yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber, 1 çay kaşığı karbonat ve 3 çorba kaşığı galeta ununu ilave edip içine kırdığımız 1 yumurta ile yoğuruyoruz...


tabi siz kendi elinize göre kendi tarifinizlede yapabilirsiniz...

yemeğimiz için önce 2 havuç ve 2 patatesi,  patates kızartması yapar şekilde uzun uzun doğruyoruz ...

bir tanede kırmızı biberi yine jülyen doğrarsak lezzet katacaktır...

sonra mümkünse yapışmaz bir tencerenin içine bir miktar sıvı yağ koyup içinde köftelerimizi kızartıyoruz...

iki taraflarıda kızardıktan sonra aynı yağın içine patates, havuçlarımızı ve biberlerimizi  atıp onlarıda bir miktar kızartıyoruz...

önce patatesleri kızartsak daha iyi olur diyenler için  köfteyi önce kızartınca daha aromatik oluyor...

daha sonra bir kase sıcak suyun içine 2 çorba kaşığı domates salçasını ve yeteri kadar tuzumuzu atıp isteğimize göre birazda kekiğimizi katıp köftelerimizle beraber tenceremize koyuyoruz ...

duruma göre biraz daha sıcak su ilave edip altını kısıp pişmeye bırakıyoruz ...

üşenmezseniz piştikten sonra fırınlayadabilirsiniz öyle daha güzel oluyor...

yanına makarna yada pilavla güzel bir öğün olacak diye düşünüyorum ...

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder