file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

maçta fırın patates ve tavuk çubukları

arkadaşlar akşam maç var malum...
maçta da patates yeneceğine göre hemen en kolayından ve en kısasından bir patates olayına girelim...

e patatesleri kucağımıza alıp yerken arda bir ağzımıza tavuk da atalım dersek yanına onuda yapalım...

patates için 3-4 tane taze patatesi bir diş fırçası yardımıyla dışını iyice fırçalayarak yıkıyoruz...

daha sonra elma dilimleri şeklinde doğrayıp derin bir kaba alıyoruz...

üzerinde tamamını yağlanacak kadar sıvı yağ gezdirip, tuz ve karabiber katıp şöyle güzelcede harmanlayıp fırın tepsisine döküyoruz...

fırını en yüksek ısıya ayarlayıp ısındıktan sonra tepsimizi atıp patatesler iyice kızarana kadar pişiriyoruz...

onlar pişerken hemen 1 tane tavuk göğsünü uzun ve ince şeritler halinde (jülyen gibi ) doğruyoruz...

bir kasede 1 yumurtayı iyice çırpıyoruz...

bir tabağada galeta unumuzu koyduktan sonra tercihen çok geniş olmayan bir tencereye 1 parmak kadar sıvı yağ ekleyip  altını iyice açıyoruz...

tavukları teker önce yumurtaya sonra galeteye batırıp yağa atıyoruz ve kızarınca çıkartıyoruz...

patateslerde piştiyse artık ekran karşısına geçme zamanı demektir...

haydi fenerim sen marsilyayı ye bende bir dahaki tarifi fransadan yazayım bizde onu yiyelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder