file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

köfte tarifi ( hamburger köftesi tarifi )

aslında bir çok kişinin kendine özgü bir köfte tarifi vardır...

genelde bu tariflerde bayat ekmek soğan sarmısak vb. olur...

evdeki şef size içinde bunların olmadığı bir köfte tarifi verecek şimdi...

özellikle hamburger köftesi yada ızgara köfte olarak pişirebileceğiniz bir tarif bu...

güzel bir köfte yapmak için gerekli en önemli şey etin doğru yerinden çekilmiş kıyma...

aslında doğru kıyma için filozof olmaya da pek gerek yok...

sizler için dana rulodan çektireceğiniz kıyma yeterli lezzeti verecektir...

ama eğer bulabiliyorsanız kuzu dana karışımı kıyma bu iş için en uygun ettir...

benim tarifimde derince bir kaba koyduğum yaklaşık 1 kg kıymanın içine 3 çorba kaşığı galeta unu, 2 çay kaşığı karbonat, 4 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kararbiber, 2  çay kaşığı kimyon, 3 çay kaşığı tuz, 1 yumurta ve 1,5 çay bardağı su ilave edip  iyice yoğuruyoruz...

köftemizi kasesiyle beraber bir torba içerisine koyup buzdolabında mümkünse bir gün ama zaman yoksa mümkün olduğunca fazla dinlendiriyoruz...

dinlendikten sonra hamburger köftesi olarak değerlendirecekler bir buzdolabı poşetinin ortasına köfteden yaptıkları ceviz büyüklüğündeki bir topu koyup üzerine bir bardağın altıyla vurarak ince yassı hamburger köfteleri yapabilir, bunları buzdolaplarında birbirlerine yapışmayacak biçimde aralarına naylon koyarak dondurabilirler...

ızgara köfte yapacaklar da ellerini ıslatarak yine istedikleri formu vererek kullanabilirler...

bu inegöl köfte formuna yakın köfteyi deneyip yapacaklara şimdiden,

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder