file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

MANTARLI MAKARNA

makarna tek başına yemek olurmu diye düşünenlere ithaf ediyorum bu tarifimi...

bu yemekte tarifin en önemli noktası fesleğen.Marketlerde kuru nane yada kekik gibi bulabileceğiniz fesleğen mantarla beraber inanılmaz bir ikili oluyor...

bir tane kurusoğanı küp şeklinde doğrayıp yağda pembeleştirdikten sonra içine yine ince ince küp küp doğradığımız mantarlarıda atıp tuzunu karabiberini ve fesleğenini de ekleyip iyicene kavuruyoruz ..
sonra aynı anda bir başka tencerede haşlamış olduğumuz (makarnaları gereğinden fazla haşlayıp bulamaç haline getirmemek ve tuzunu suyuna yeterince eklemek çok önemli) mantı makarnalarıda içine karıştırıp altını kapatıyoruz...

üzerine varsa permasan yada yoksa kaşar rendesi ilave edip afiyetle tüketiyorz ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder