üstelik insanı rahatsız etmeyen hafif bir tatlı...
yapımı için bize gerekli olan 4 yaprak milföy hamuru....
hamurları önce ortadan ikiye sonrada çapraz bölerek üçgen şeklinde 16 adet hamur elde ediyoruz...
bu hamurları fırın tepsisine serdiğimiz yağlı kağıdın üzerine dizerek önceden 180 derecede ısıttığımız fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz...
bir yandan da tenceremize kırdığımız 1 yumurtaya iki çorba kaşığı
un, bir çorba kaşığı nişasta, 5 çorba kaşığı toz şeker ve bir paket vanilya ilave edip çırpıyoruz...
karışımımıza 2 su bardağı soğuk sütü yavaş yavaş yedirdikten sonra ve 1 çorba kaşığı katı yağımızı da ilave edip ocak üstünde karıştırarak pişiriyoruz...
katılaşıp krema kıvamını aldığında bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz...
fırından çıkardığımız ve ılınmış olan hamurlarımızı ortalarından ayırıp arasına 1,5-2 çorba kaşığı krema koyup tekrar kapatıyoruz...
en son üzerlerine pudra şekeri selperek servise hazır hale getiriyoruz...
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder