file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

dondurmalı irmik helvası tarifi

dondurmalı irmik helvası son dönemin en popüler tatlılarından...

 hangi lokantaya gitseniz yemeğin ardından tatlı olarak masanıza geliyor...

 gerek yapımının kolaylığı gerekse lezzetiyle gerçekten çok tercih ediliyor...

 helvamıza başlarken ilk olarak küçük bir tencereye 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su ve 1 su bardağı şeker koyup karıştırarak ısıtıyoruz...

 çok kaynamasına gerek yok ama önemli olan şekerin tam olarak erimiş olması...

 daha sonra 1 su bardağı irmiği tava yada karnıyarık tenceresi tarzı yayvan bir tencerede 100 gr. kadar tereyağı yada margarinle biraz kavuruyoruz... üzerine şerbetimizi ilave edip kapağını kapatıyoruz...

bu aşamada biraz sıçrıyor dikkat etmenizi öneririm, yoksa ocak batar :))

 1-2 dk. sonra karışımımızın üzeri delik delik olup kaynamaya başladığında hemen altını kapatıp ağzı kapalı olarak biraz suyunu çekip demlenmeye bırakıyoruz...

bu helvanın normal irmik helvasında farkı kıvamının çok daha cıvık olması ve diğeri gibi tenelenmemesi...

helvamız  yenecek kadar ılındığında bir kaşık yardımıyla tabaklarımıza alıp yanınada dondurma koyarak servis ediyoruz...


bu aşamada dondurmayı bir kaseye koyduğumuz irmik helvasının  içine yerleştirip ters çevirmek suretiylede servis edebilirsiniz ancak ben tabakta yanyana servisi tercih ediyorum...

 ben özellikle sade maraş dondurmayı çok yakıştırıyorum ama siz diğerleriylede deneyebilirsiniz...
şimdiden afiyet olsun...www.morfill.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder