file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

istiridye mantar tarifi (oyster mushroom recipe )

bu aralar marketlerde çok sık karşılaştığımız bir ürün istiridye mantar, oldukçada lezzetli olduğunu söyleyebiliriz...

yapımıda çok kolay ...

bir çok şekilde yapabilirsiniz ancak ben bir arkadaşımın oldukça beğenilen tarifini sizlerle paylaşmak istedim...

öncelikle mantarlarımızı bir kapta limonlu suda bekleterek başlıyoruz tarifimize...

mantarları pişireceğimiz tava yada tenceremize biraz zeytinyağı koyup içine 2 diş kadar sarmısak ilave edip kavuruyoruz...

tavamıza 1 kaşıkta un ilave ettikten sonra limonlu suda bekletip yıkadığımız yaklaşık 250 gr mantarı elimizle tel tel bölerek ilave ediyoruz...

tuz, karabiber ve biraz da kekik ilave ettikten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz...

kıvamına yada pişme durumuna göre biraz suda ekleyebilirsiniz...
 
afiyet olsun...


kıymalı ıspanak yemeği

kış deyince akla ilk gelen sebze tabiki ıspanak oluyor...

bende yemek pişirmeye yeni başlayanlar için sizlere bugün  ıspanak yemeği tarifi yazayım dedim ...

yemeğimiz için yaklaşık 1 kg. ıspanağı köklerini kesip hepsini alacak bir kap yada leğende önce en az 15 dk. suda bekletmenizi, daha sonra suyu döküp yeni suda biraz sirkeyle bekletmenizi ve en sonda durulayarak kullanmanızı öneririm...

ıspanaklarımız yıkanırken bizde tenceremizde biraz sıvı yağı ısıttıktan sonra içine 2 tane orta boy  kuru soğanı
küp küp ilave edip kavurmaya başlayalım...

soğanların hemen ardından tenceremize ufak parçalar halinde doğradığımız kırmızı biberimizide ilave edip beraber kavurmaya devam ediyoruz...

soğanlar yarı saydam hale gelmeye başladığında tencereye isteğe göre değişken olmakla beraber yaklaşık 100 gr. kıymamızı da ilave edip altını kısıyoruz...

kıymamızı iyice ezerek soğanlarla tamamen karışmasını sağladıktan sonra içerisine 1,5 çorba kaşığı salçamızıda katıp karıştırıyoruz...

salçamızıda ekledikten sonra ıspanaklarımızı doğrayarak tencereye atmaya başlayabiliriz...

bütün ıspanakları attıktan sonra karıştırıp tencerenin ağzını kapatıp kavrulmaya bırakıyoruz...

ıspanaklarımız iyice sündükten sonra üzerine zevkimize göre suyumuzu ekleyip yaklaşık 1 çay bardağı pirincimizide ilave edip pişmeye bırakıyoruz...

üzerine sarmıkla yoğurt ve tercihen yanında turşu ve peynirli makarnayla  lezzetli bir kış menüsü olduğunu düşünüyorum...

afiyet olsun...

mozaik pasta hemde 5 dakikada ...

şöyle yaş pasta kıvamında çok katı olmayan lezzeti bir mozaik pasta yapalım ...

öncelikle yarım paket margarini bir tencerede eritiyoruz...

yağımız erirken 2,5 paket kadar finger bisküviyi (yada 1,5 paket petit beurre )  çok ufalamadan büyük parçalar halinde kırıyoruz...

eriyen yağın içine 25 gr.  kakao, 1 su bardağı toz şeker,1 su bardağı süt ve 1 su bardağı kadar çok ufalanmadan kırdığımız fındık içini ilave edip iyicene karıştırıyoruz...

karışımımız tamamen homojen olduktan sonra içine bisküvilerimizide ilave edip bisküvileri fazla ezmeden iyice yediriyoruz...


sonraki aşamada yaptığımız karışımı kilitli bir kek kalıbına döküp yaklaşık 2 saat kadar buzlukta sonrasında ise buzdolabında muhafaza ederek afiyetle yiyiyoruz...












www.morfill.com