file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

ELMALI RULO POĞAÇA



elmalı rulo için ilk yapmamız gereken 4-5 adet orta boy elmayı rondoda çekip tencereye koymak...
üzerine 8 çorba kaşığı kadar şeker ilave ettikten sonra, ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz....
pişmesine yakın 3 çay kaşığı kadar da tarçın ilave ettik mi içimiz tamam...
altını kapatıp soğumaya bırakırken i
steğinize göre bir miktar ceviz de ilave edebilirsiniz ancak şart değil...

hamurumuz için oda sıcaklığında beklemiş bir paket margarine yada aynı miktarda tereyağına 2 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ila edip iyice yoğuruyoruz...

malzemeler karıştıktan sonra karışım malum kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave ediyoruz...
(5-6 su bardağı arası un alıyor)

hazırladığımız hamuru buzdolabında 5-10 dk dinlendirdikten sonra 4 parçaya bölüp merdane yardımıyla açıyoruz...

üzerine iyice soğuyan iç harcımızı bir kaşık yardımıyla serip kenarından yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz...

sonra ise ruloları dilimleyerek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizerek 180 derecede ısıttığımız fırında üzerileri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz...

fırından çıkınca üzerilerine pudra şekeri selperek servis ediyoruz...

afiyet olsun...