file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

pırasa deyip geçmeyin ...

evet gerçekten de pırasa deyip geçmeyin...
çocuklar sevmez sakın demeyin...
bir kez yapın; tarifide ben uydurdum deyip havanızı atın...
daha ne yapayım...

nasılmı çok kolay...

4-5 tane pırasanın beyaz kısımlarını verev doğrayıp buharda pişiriyoruz...
hani daha öncede resmini paylaşmıştım tencere içi buharlı pişirme aparatı vardı onunla çok rahat oluyor...
olanlar tabiki buharlı pişiricide kullanabilir...

bir tencerede bir kuru soğanı 100 gr. kadar kıymayla kavurup içine de 1 çorba kaşığı salça,tuz karabiber ve severseniz bir tutam kuru nane atıp 1 çay bardağı suyla beraber pişirip bir sos haline getiriyoruz...

  bu arada evde varsa bir önceki günden kalan yoksa yeni haşladığımız yarım paket tercihen burgu makarnayı bu sosa katıp karıştırıyoruz...
karışımı bir borcama alıp pişirdiğimiz pırasalarıda ilave ettikten sonra pırasalar dağılmayacak şekilde hafifçe harmanlıyoruz....
 başka bir tencerede 1 kaşık katı yağda 1 kaşık unu kavurup 2 su bardağı sütle topaklanmadan pişirip beşamel sos  hazırlayarak borcamımızın üzerini kapatıyoruz...

kaşıkla hafif hafif araları açarak sosun alt kısımlarada gitmesini sağladıktan sonra varsa üzerine kaşar rendesiyle yoksa öylece fırının sadece üst ızgara kısmını çalıştırarak üzeri kızarana kadar pişiyoruz...

gerçekten lezzetli oluyor şimdiden afiyet olsun...