file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

noodle tavuklu ve sebzeli

uzakdoğu mutfağının bizde de sevilen lezzetlerinden noodle yaptım geçen gün...

daha önce bir kaç restoranda yediğim noodle aslında makarnadan başka bir şey değil bence...

ama içine konulan soya sosuyla ve vog tavada yüksek ısıda suyunu kaybetmeden pişen sebzeleriyle ve tabiki havalı ismiyle bir anda bütün restoranların menüsüne girdi...

yapımı için öncelikle olmazsa olmazı soya sosu...

bunun dışında  1 tane kabak 1 yada 2 tane havuç  bir miktarda julyen doğranmış tavuk göğsü işimiz görecektir...

kabağımızı ve havuçlarımızı soyup julyen biçiminde doğradıktan sonra içine bir miktar sıvı yağ koyduğumuz vog tavamızda harlı ateşte çevirmeye başlıyoruz...

bu sırada bir miktar sıcak suyuda tencerede kaynatıp içine noodle larımızı koyup makarna şeklinde haşlıyıoruz...

burada dikkat edeceğiniz nokta suya fazla tuz koymamak ki ben hiç koymuyorum...

zira soya sosu çok tuzlu...

vog tavamıza sebzelerimizin üstüne tavuklarımızıda ilave edip beraberce sotelemeye devam ediyoruz...

pişme kıvamına yaklaştığı zaman içine soya sosumuzu ilave edip süzdüğümüz noodle makarnamızıda tavamıza koydoktan sonra beraberce malzememizi çevirip harmanlıyoruz... (bu aşamada varsa  biraz da barbekü sos ilave edebilirsiniz)

artık noodle makarnamız yenmeye hazır...

ben buraya koymayı düşünerek yapmadığımdan düz tabakta servis yaptım ama sizler bir kase içinde servis yaparsanız daha albenili olacaktır...

afiyet olsun...