file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

kuşbaşılı pide

bugünkü tarifimiz biraz pide tarzında...

pidemiz için gerekli olan ana maddemiz hamur tabiki..

hamurumuzu evde mayalayabileceğiniz gibi bir pideciden almak suretiylede yapabilirsiniz...

ben genelde vakit darlığından pideciden almayı tercih ediyorum...

üstü içinse 200 gr. yağsız kuşbaşı et 1 tane büyüğünden domates 2-3 tane köy biberi biraz tereyağı ve sıvıyağ yeterli oluyor...

ben  3 adet pide hamurunu tepsiyi yağlayıp gözelce yayıyorum...

ama daha büyük tepsisi olanlar 4 adet de yapabilirler...

kuşbaşı etlerimi ince ince doğrayıp kalın keskin bir bıçakla zırhla çeker gibi çok küçük parçalara ayırıyorum...

etleri bir kaseye alıp içine yine çok küçük doğradığım biberleri domatesleri de ilave ettikten sonra üzerine tuz karabiber az bir miktar tereyeğı ve birazda sıvıyağ ilave edip iyice karıştırıyorum...

karışımı açtığım hamurun üstüne yayıp 200 derece ısıttığım fırında kenarları kızarana kadar pişiriyorum...

sonra fırından çıkarttığım  pidemin üzerine bir miktarda kaşar rendeleyip fırında kaşarlar eriyinceye kadar demlendiriyorum....

pidenin daha yumuşak olmasını arzu edenler alttaki tepsiye biraz su koyup fırını nemlendirebilirler...

dilimleyip kuşbaşılı pide tadında yanında da soğuk bir ayranla afiyetle tüketebilirsiniz...





ANKARA TAVA

yize lezzetli bir yemekle yayındayız sevgili takipçiler ...

her zamanki gibi ankara tavayıda biraz hileli yapacağız ama tadı aynı olacak merak etmeyin...

bizim için ilk gerekli şey şöyle hafif dirisinden bir pirinç pilavı...

zira pilav lapa olursa etide mundar edersiniz dikkat edin...

tabi pilav diri olacak diye dolma içide yapmayın sadece tane tane olması önemli...

önce  yarım kilo tercihen dana rostoluk eti büyük büyük parçalar halinde doğrayıp bir miktar suyla düdüklüde haşlamaya bırakıyoruz...

etlerimiz haşlandıktan sonra tamamen etin suyundan yapacağımız  pilavımızı üstüne koyuyoruz...(2 su bardağı pirinç yeterli olacaktır... )

pilav pişerken et haşlanırken develer berber iken falan filan bir tencereye sıvı yağımızı koyup içine büyük parçalar halinde doğradığımız 3-4 tane çarliston biberi yada hatta tercihen köy biberini atıp kızartmaya başlıyoruz...

biraz kızarınca içine büyük parçalar halinde doğradığımız 2-3 adet domateside ilave edip beraber çeviriyoruz...

bir kevgir yardımıyla suyun içinden aldığımız etlerimizi sebzelerimize ilave edip biraz tuz biraz karabiber birazda sevgi katıp  kapağınıda kapatıp kısık ateşte biraz demliyoruz...

bu sırada pişmiş olan pilavımızı biraz karıştırıp ortasına bir çukur açıyoruz...

sonra bu çukura etlerimizi döküp kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz...

biraz kendini toparlayınca karıştıp servis ediyoruz...

 afiyet olsun...