file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

yaz türlüsü

yazın bu güzel günlerinde yanında cacık ve pilavla güzel bir türlü yapalım diyorum sizlerde isterseniz...

ben türlüde sebzeleri çiğden sevmiyorum...

biraz daha ağır olmasına rağmen çok daha lezzetli olduğu için kızartarak yapmayı tercih ediyorum...

daha az yiyiyorum ama daha çok keyif alıyorum...

içine koyacağınız malzemeler keyfinize kalmış ancak benim tercihim kabak ve patlıcandan yana...

yemeğimiz için ufak doğranmış az bir miktar kuşbaşı eti düdüklü tencereye atıp güzelce haşlıyoruz...

bu sırada iki adet patlıcan ve iki adet kabağı soyup küpler halinde doğruyoruz...

tercihen teflon tencemize bir miktar yağ koyup içine doğrayıp yıkadığımız ve kuruladığımız sebzelerimizi yağımız iyice ısındıktan sonra koyuyoruz ve kavurmaya başlıyoruz...

bir tane kırmızı biberide kızarttığımız sebzelere ilave ediyoruz...

2-3 tane domatesi, yarım çorba kaşığı tatlı biber salçasını  ve 2 baş sarmısağımızı da doğradıktan sonra kızarmış olan sebzelerimizin içine ilave edip yüksek ateşte biraz onlarıda çevirdikten sonra artık altını kısıyoruz...

bu sırada etlerin haşlandığı düdüklüyü açıp içindeki etleri kevgir yardımıyla alıp yemeğimize ilave ediyoruz...

yemeğimiz hafifçe  sulanacak şekilde etimizin suyundanda ilave edip tuzunuda atarak, kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz...

lezzetini aldığında altını kapatıp biraz dinlendirip afiyetle yiyiyoruz...




kızarmış dondurma tarifi

kızarmış dondurma yapmak istermisiniz...

çok zor ve değişik görünen bu tatlının tarifini ustasından öğrendik...

tabiki bütün tariflerim gibi buda yapımı kolay bir lezzet...

nasılmı yapacağız...

aldığımız dondurmamızı  yaklaşık avuç kadar toplar şeklinde yuvarlıyoruz...

bir miktar burçak bisküviyi ve biraz iç fındığı rondoda çok fazla un olmayacak şekilde gerekirse ayrı ayrı çekiyoruz...

top şekline getirdiğimiz dondurmalarımızı önce yumurtanın beyazına sonra pekmeze batırdıktan sonra bisküvi ve fındığa iyicene bulayıp dondurucuya atıyoruz...

hiç boşluk kalmamasına özellikle dikkat etmemiz gerekiyor ki kızartırken sızmasın...

ikram edeceğimiz zaman bolca kızgın yağda seri bir şekilde  kızartıp üzerine çikolata sosu dökerek güzelce servis ediyoruz...

afiyet olsun...