file:///C:/Users/osener/AppData/Local/Temp/yandex_5595a10dc0cbe17c.html

bir küçücük sandwich ve kaner baba usulü sucuk ekmek

sizlere bugün sandwich tarifimi yazmak istiyorum...

ilk sandwicimiz ton balıklı bir sandwich...

yapımına gelince...

bize gerkli olan ilk malzeme sandwich ekmeği...Zira diğer yoğun ekmeklerle yada normal ekmekle güzel olmuyor...

sandwich ekmeğimizi ortadan açıp üst kısmına hardalımızı sürüyoruz...

alt kısmına ton balıklarımızı ufalayıp yerleştirdikten sonra üzerine yarım daire şeklinde ve ine doğtanmış domateslerimizi onun üzerine yarım daire şeklinde ve mümkün olduğunca ince doğradığımız soğanlarımızı yerleştirip bir miktarda mayonezimi sıkıp üstünü kapatıyoruz....

tabi zevkler  değişebilir ancak bu benim çok tercih ettiğim bir sandwich, sizlerede öneriyorum yanında bir içecekle doyurucu bir öğün oluyor...

birde sucuk ekmek için değişik bir tarif vermek istiyorum...

aslında kaner baba köfte müşterileri bu tarifi mutaka hatırlayacaklardır...

ikiye açtığımız ekmeğimizi tost makinesinde iki tarafıda biraz ısınıp bastırılacak şekilde bekletiyoruz...

ekmeğimizin yanınada doğradığımız sucukları koyup onlarıda tost makinesinde kızartıyoruz...

daha sonra ekmeğimizin içine ince bir tabaka halinde salçamızı sürüyoruz...
(isteyenler bir miktar yağda sürebilir)

üzerine biraz tuz ve sanki tuz eker gibi kimyon döküyoruz...

daha sonra kızaran sucuklarımızıda arasına koyup afiyetle yiyiyoruz...

püreli rosto ve eşsiz çorbası

rostoyu farklı şekillerde yapanlardavardır  mutlaka ancak ben özellikle çocuklar için çok yumuşak olması ve suyundan çok lezzetli ve besleyici bir çorba elde ettiğim için bu yöntemi tercih ediyorum...

aldığım rostoyu önce düdüklü tencereye koyup üzerini biraz geçecek kadar suda tencerenizin performansına ve etede bağlı olarak yaklaşık  45 dk. kadar haşlıyorum...

haşlandıktan sonra tencereden aldığım etleri etlerin yönüne göre dilimleyip bir borcama diziyorum...

yönüne göre dilimlemezseniz etler dağılır buna dikkat edin...

bir kasede 1,5-2 kaşık kadar domates salçasını etlerin suyuyla sulandırdıktan sonra tuzunuda atıp sos kıvamında  hafifçe üzerinde gezdirip  fırına atıyorum...

biraz kızarınca çıkartıp servise hazır hale geliyor...

başka bir kasede 2 kaşık unla 2 kaşık yoğurdu iyice çırpıp içine yavaş yavaş  etin suyundan katarak sulandırıp topak kalmayınca tuzunuda ilave edip  kalan et suyunun içine hepsini döküyorum...

bir miktar kaynadıktan sonra gerçekten çok lezzetli bir çorba oluyor...

püre içinse 2-3 tane patatesi soyup küp şeklinde dilimledikten sonra tuzlu suda iyice haşlıyorum...

bir süzgeç yardımıyla suyunu süzdükten sonra içine 1-2 çorba kaşığı tereyağı karıştırıp beraberce eziyorum...

tencereyi ocağa koyduktan sonra içine yavaş yavaş süt ilave ederek ezmeye ve karıştırmaya devam ediyorum...

istediğim kıvama gelince altını kapatıp pürenin yanında servis ediyorum...

afiyet olsun...

benim pizzam ve kaşarlı sarmısaklı ekmek

bugün benim her zaman yaptığım ve arkadaşlarımın çok beğendiği evde yapabileceğiniz pizza tarifi yazmak istiyorum...

aslında pizzadan çok pizza sosu tarifi demek daha uygun olur sanırım...

zira pizza zaten herkezin yapabileceği bir şey...

gelelim tarifimize...

sosumuz için küçük bir tencere yada büyük bir cezveye 2 çorba kaşığı domates salçası, bir çorba kaşığı üzüm sirkesini, bir çorba kaşığı toz şekeri, bir çorba kaşığı kekiği, bir miktar sıvı yağı ve biraz tuzu koyup bir miktar su ile sulandırarak çok koyu kıvamli bir sos elde edeceğiz...

sosumuz bir taşım pişirdikten sonra bir kenarda soğumaya bırakacağız....

hamurumuz için esas olan süt ve maya ile beraber yoğurduğumuz bir hamur olmakla beraber benim gibi uğraşmak istemeyenler bir pideciden de alabilirler...

evdeyim vaktim var diyenler için hamurun ölçüleri yazmıyorum zaten kafanıza göre bir mayalı hamur yapabilirsiniz ama dediğim gibi mayayı sütle eritip koyunca daha lezzetli oluyor...

bir fırın tepsisi için 4 pide hamuru ideal kalınlıkta oluyor...

bu arada hamuru ekmek fırınından almayın mayası çok fazla olduğu için çok kabarıyor ekmek gibi bir şey oluyor...

bir fırın tepsisini yağlayıp üzerine 4 hamurumuzu koyup ıslattığımız elimizle bastıra bastıra yayıyoruz...

her tarafın aynı kalınlıkta olmasına gayret gösteriyoruz...

elde ettiğimiz dikdörtgen fırın tepsisi şeklindeki  hamurumuzun üzerine sosumuzu güzelce yayıyoruz...

daha sonra üzerini rendelenmiş kaşar peynirlerimizle iyice kaplıyoruz...

üzerine  salam, sucuk, sosis, dilimlenmiş zeytin, mısır, domates, biber,mantar, beyaz peynir,ay şeklinde dilimlenmiş kuru soğan artık evde varsa keyfinize göre güzelce dizip fırına veriyoruz...

yaklaşık 200 derecelik fırında hamurun özellikle altı pişene  kadar  pişiriyoruz...

gelelim kaşarlı sarmısaklı ekmek tarifimize...

bunun normali ekmeğin sarmısaklı olup üzerine üzerine kaşar koyulmasıdır ama ben size evdeki bayat ekmekler için tam tersini önereceğim...

bir iki diş sarmısağı küçük bir kasenin içine ezip üzerine biraz su ilave edip iyicene karıştırıyoruz...

daha sonra dilimlediğimiz ekmeklerimizin üzerine doğradığımız kaşarları sarmısaklı suya batırıp diziyoruz ve kaşarlar eriyene kadar fırınlıyoruz...

oldukça lezzetli oluyor...

afiyet olsun...

kolay pasta

bugün sizlere gerek misafirleriniz geldiğinde gerekse çocuklarınız istediğinde 15 dakikada ve çok az malzemeyle yapabileceğiniz bir pasta tarifi yazmak istiyorum...

pastamız için 1 adet muz, 1 yumurta, 1 çay kaşığı kabartma tozu, biraz nutella,yarım paket vanilya,1 su bardaği süt ve birazda un gerekli...

nasılmı yapacağız?...

aranızda krep yapmayı bilenler için tarifimiz çok daha kolay ...

bilmeyenler için mümkün olduğunca anlatmaya çalışacağım...

öncelikle 1 yumurtayı derinde bir kasede çırpıyoruz içine 1 çay kaşığı kabartma tozu ve yarım paket vanilyamızı unumuzla beraber yavaş yavaş katıyoruz...

bir bardak sütüde bu malzemelerle birlikte yavaş ilave ederek mümkün olduğunca topaklanmadan
domates çorbası kıvamı gibi kıvamlı bir karışım elde ediyoruz...


tabi içine bir tutam tuz ve bir tutam şeker atmayıda ihmal etmiyoruz...

hazırladığımız karışımı yapışmaz tavamızda 4 adet olacak şekilde teker teker  iki tarafınıda pişirerek krep gibi pişiriyoruz...

1 adet muzumuzu ince ince dilimleyip pişen her kattan sonra üzerine biraz nutella sürüp  birazda muz dizmek suretiyle pastamızı tamamlıyoruz...

üzerini nutella pudra şekeri ve cevizle (yada evde ne varsa) süsleyerek biraz soğumaya bırakıyoruz...

afiyet olsun...

kievski

bugün yine çocukların çok severek yiyeceği bir yemek yapacağız...

benim kızımın en sevdiği yemeklerden biri olan kievski...

kievski için bir nevi kaşarlı tavuk dolma diyebiliriz...

ben yaparken 2-3 göğüsten birden yapıp bir kısmını buzlukta saklıyorum kız istediği zaman makarnanın yanında kızartıp tüketiyoruz..

sizlerede böyle yapmanızı öneririm...

gelelim tarifimize...

bize gerekli olan tavuk göğsü, yumurta, kaşar peyniri, galeta unu ve sıvı yağ

tavuk gögüslerini kasabımıza mümkün olduğunca ince biftek gibi doğratıyoruz ve hafifçe dövdürüyoruz...

tabi becerebilenler bütün göğüs alıp evde kendileride kesebilirer...

daha sonra bir tabakta 1 yumurtamızı iyice çırpıyoruz, bir başka tabağada galeta unumuzu döküyoruz...

bir küçük tencereye tavuklarımız tamamen içinde kalacak kadar  sıvı yağ koyup iyice ısıtıyoruz...

ben yumurta tenceresi gibi bir tencerede 2 şer 3 er  kızartıyorum bu sayede hem fazla yağ gitmiyor hemde yağın ısısını daha kolay ayarlamak mümkün oluyor ...

tavuklarımızın içine yaklaşık bir kalem kalınlığında kestiğimiz ve tavuklarımızın içine sığacak uzunluktaki kaşarlarımızı koyup birazda tuz ve isteğimize göre karabiber selperek sardığımız kievskilerimizi önce yumurtaya ardından galetaya her tarafları iyice kapanacak şekilde buladıktan sonra yağımıza atıp iyice kızartıyoruz...

sarılamayacak durumda olan tavuklarımızı da yumurta ve galetaya batırıp kızartınca birazda şinitzelimiz oluyor...

kievskilerimizi  fazla kalın yapmamaya ve  çok fazla kat olmamasına dikkat edelimki pişmesi kolay olsun...

afiyet olsun...

TAVUK CİĞERİ YAHNİ

bugünkü tarifimiz gerek fiyatı gerekse lezzetiyle benim fikrimce rakipsiz bir yemek...

gerçi bazıları pek sevmesede ben özellikle bu şekilde pişen tavuk ciğerini yanında pirinç pilavı ve hatta varsa cacıkla çok güzel bir öğün olduğunu düşünüyorum...

yapımı her zamanki gibi çok kolay...

önce aldığımız tavuk ciğerlerini güzelce doğruyoruz...

özellikle yürek kısmının dışındaki zarı soyup onu ince tekerlekler halinde doğrarsak pişmesi daha kolay olur ki yürek ciğerin en lezzetli bölümü...

sonraki aşamada tenceremize koyduğumuz sıvı yağın içine ciğerlerimizi atıp bir tur çevirdikten sonra kapağını kapatıp altını iyice kısıyoruz...

bu arada bolca soğanımızı ( ki yarım kilo ciğere 2 soğan anca yetecektir) doğruyoruz...
soğanları önce dikine ortadan bir kez bölüp sonra yarım daireler halinde ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde doğrarsak güzel olacaktır...

ciğerlerimiz suyunu salıp çekmeye başladığı zaman içerisine soğanlarımızla beraber tuz ve karabiberimizi de ilave edip tekrardan kapağını kapatıyoruz...

suyunu çekene ve soğanlar ölene kadar pişirdikten sonra bu haliyle pilav yanında servis yapabileceğimiz gibi,
küp şekilde doğradığımız ve kızarttığımız patateslerimizi içine katıp karıştırdıktan sonrada servis edebiliriz...

ben tavuk ciğerini pek sevmeyenler ve denemeyenler için bu tarifi en azından bir kez denemelerini öneriyorum...

hepinize afiyetler olsun...

iç pilav- domatesli ve ıspanaklı pilav

bugün biraz değişik pilav çeşitlerinden bahsetmek istiyorum sizlere...

öncelikle bir çok kişinin severek yediği iç pilavdan başlayalım...

iç pilavımızı yaparken pilav tenceremize koyduğumuz yağımızın içine dolmalık fıstıklarımızı atıp kavurmaya başlıyoruz...

pahallı bir gıda maddesi olduğundan dolayı dolmalık fıstık için miktar yazmıyorum ama genelde marketrlerde 50gr. lık paketlerde satılmakla birlikte baharatçılardan daha uygun fiyata da temin edilebilmekte...

fıstıklarımız az bir süre kavrulduktan sonra içine pirinçlerimizi atıyoruz ve beraberce kavurmaya devam ediyoruz...

pirinçlerimiz kavrulduktan sonra içine genel ölçü olan 1 bardak pirinç için  1,5 bardak  suyumuzu  ilave ediyoruz ...(diri sevenler az bir miktar daha az su tercih edebilirler)

daha sonra her bir bardak pirinç için bir çay kaşığı tuzumuzu ilave ediyoruz...

yaklaşık 50 gr kadar kuş üzümü, isteğe göre bir çay kaşığı kadar tarçın ilave ettikten sonra altını kısıp pişmeye bırakıyoruz...

pilavımız suyunu çektikten sonra üzerine bolca karabiberimizi gezdirip dinlenmeye bırakıyoruz...

biraz soğuyunca karıştırıp yanında tercihen tavukla afiyetle yiyebiliriz...

gelelim domatesli pilavımıza ...

bu pilavımızı yazın domatesle yapabileceğiniz gibi kışın domates salçasıyla rahatlık yapabilirsiniz...

pilav tenceremize koyduğumuz sıvı yağuımızın içine salçayla yapacaksak yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar salça eğer domatesle yapacaksak  rondoda çekilmiş bir domatesimizi  ilave ederek kavuruyoruz...

domates kullanıyorsak domatesler suyunu iyicene çekene kadar kavurmamız gerekiyor, salça pirinçlede kavrulacağı için fazla kavurmaya gerek olmuyor...

daha sonra pirinçlerimizi ilave edip her zamanki gibi pilamızı pişiriyoruz...

ıspanaklı pilav aslında tek başına tüketilmekten ziyade servis yaparken muhteşem bir görüntü vermek için kullanılan bir yöntem...

bir kaç yaprak ıspanağımızı mümkün olduğunca küçük doğrayıp yine yağda kavurarak aynı domatesli pilavda olduğu gibi pişiriyoruz...

gelelim servisimize...

eşimin tarifi olan bu servis için üç tencerede az az sade domatesli ve ıspanaklı pilavlar pişiriyoruz....

dolayısıyla elimizde beyaz, kırmızı ve yeşil renkte üç pilavımız oluyor...

bir kaseye bunları kat kat yerleştirip ters çevirdiğizde her katmanı bir başka renkte muhteşem bir pilava sahip oluyoruz...

gündelik hayatta pek tercih etmesenizde ağır misafirler için kaliteli bir sunum olduğunu belirtmek isterim ...

şimdiden afiyet olsun...

izmir köfte

bugün birazda sulu yemek yapalım dedim ...

şöyle bol salçalı ekmek batırılarak yenen cinsinden bakalım nasıl olacak...

öncelikle bize biraz köfte gerekli ...

köfte için yarım kilo kıymaya 2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı kimyon,yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber, 1 çay kaşığı karbonat ve 3 çorba kaşığı galeta ununu ilave edip içine kırdığımız 1 yumurta ile yoğuruyoruz...


tabi siz kendi elinize göre kendi tarifinizlede yapabilirsiniz...

yemeğimiz için önce 2 havuç ve 2 patatesi,  patates kızartması yapar şekilde uzun uzun doğruyoruz ...

bir tanede kırmızı biberi yine jülyen doğrarsak lezzet katacaktır...

sonra mümkünse yapışmaz bir tencerenin içine bir miktar sıvı yağ koyup içinde köftelerimizi kızartıyoruz...

iki taraflarıda kızardıktan sonra aynı yağın içine patates, havuçlarımızı ve biberlerimizi  atıp onlarıda bir miktar kızartıyoruz...

önce patatesleri kızartsak daha iyi olur diyenler için  köfteyi önce kızartınca daha aromatik oluyor...

daha sonra bir kase sıcak suyun içine 2 çorba kaşığı domates salçasını ve yeteri kadar tuzumuzu atıp isteğimize göre birazda kekiğimizi katıp köftelerimizle beraber tenceremize koyuyoruz ...

duruma göre biraz daha sıcak su ilave edip altını kısıp pişmeye bırakıyoruz ...

üşenmezseniz piştikten sonra fırınlayadabilirsiniz öyle daha güzel oluyor...

yanına makarna yada pilavla güzel bir öğün olacak diye düşünüyorum ...

afiyet olsun...

TAVUKLU ŞEHRİYE PİLAVI

bugün özellikle çocukların çok sevdiği bir yemek tarifi yazacağım

zaten işin içinde makarna varsa onlar için başka bir şeye gerek yok...

içine birazda tavuk ve biber koydukmu tadından yenmez değilmi...

nasıl mı yapacağız her zamanki gibi çok kolay...

önce tenceremize yeteri kadar sıvı yağ koyuyoruz ...
altını iyicene açıp içine bir paket arpa şehriyemizin  önce yarısını boşaltıyoruz 1-2 dakika kadar yağda çevirdikten sonra kalan yarısınıda koyup çevirmeye başlıyoruz..

sonra küçük küpler halinde yada ince ince jülyen doğradığımız kızmızı biberlerimizi ilave ediyoruz...

ardından biberlerimizle aynı şekilde doğradığımız tavuk göğsümüzü de ilave ediyoruz...
(tavukları çok büyük doğrarsanız pişmeyebilir ince ve küçük olsun )

tavuklar ve biberler biraz kızardıktan sonra (dikkat edin biberleri ve şahriyeleri yakmayın hemen yanabiliyor)
üzerini biraz geçecek kadar kaynayan suyumuzu ve tuzunu ilave edip altını kısıyoruz ...

şehriyelerin pişme durumuna ve zevkinize göre sonradan su ilave edebilirsiniz sıkıntı olmuyor...

suyunu çekip yağına düştükten sonra özellikle yanına bir kaşık yoğurt ile çok lezzetli oluyor...

afiyet olsun...

soğan çorbası

bugün sizlere oldukça değişik ama hem besleyici hemde lezzetli bir çorba yazacağım...

belki bir çoğunuz bugüne kadar duymamışsınızdır...

neyse gelelim tarifimize....

6-7 tane soğanı kabuklarını soyduktan sonra 4 e bölerek tenceremize atıyoruz ...
evde varsa içine bir miktar tavuk yada tavuk suyu  oda yoksa tavuk bulyon atıp tuzunuda ekleyip soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar suda haşlıyoruz...

daha sonra el blenderi - blender  yada rondo  yardımıyla eziyoruz...

bir başka tencerde bir miktar yağda 2 çorba kaşığı unu kavuruyoruz...
hazırladığımız karışımı içine döktükten sonra bir süre kaynatıyoruz...

kaseye aldıktan sonra üzerine biraz etimek parçalayıp birazda kaşar rendeleyip servis yapıyoruz...

dileyenler çorbalarını küçük güveçlere koyduktan sonra içine bir bütün etimek atıp üzerinede kaşarları koyup
fırına atarak daha güzel  bir görüntüylede servis edebilirler...

ahunun kolay lazanyası

bu tarif arkadaşım ahunun yarattığı bir tarif  ama bizler gibi sizlerinde çok beğeneceğinizi umuyorum...

gerçi buraya kendisine sormadan yazıyorum ama sizlerde başkasına tarif ederken onun adını geçirirseniz bakarsınız bir gün ahunun lazanyası meşhur olur...

yapımı aslında bize çok tanıdık ...

öncelikle 250-300 gr kıymayı 2 soğanla beraber sıvı yağda kavuruyoruz...

başka bir kapta 3 yumurta , 1 kase yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 çorba kaşığı kadar domates salçası ve 2 su bardağı kadar süt yada suyu yeteri kadar tuzla beraber iyice çırpıyoruz...

 önceden yağladığımız fırın tepsisine almış olduğumuz 6 adet ( 1 kg.) yufkanın önce 1 tanesini bütün olarak seriyoruz üzerine harcımızı gezdirdikten sonra 2. ve 3. yufkaları teker teker parçalayıp aralarına yine bolca harcımızdan selpiyoruz ..

böreğimizin orta kısmına kavurduğumuz kıymamızı koyduktan sonra diğer yufkalarıda parçalayarak aralarına harç sürerek böreğimizin ilk aşamasını tamamlıyoruz ... kalan harcımızı da en üste sürüyoruz ki üst katman kuru olmasın ...

önceden ısıtmış olduğumuz fırınıza böreğimizi koyup altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz daha sonra lazanyamızı fırından çıkartıp üzerine bolca kaşar rendeliyoruz tekrar fırınımıza atıp  kaşarlar eridikten sonra çıkartıp dilimleyip servis yapıyoruz...

hamsi buğulama

hamsi sezonu bitti aslında..

ama belki kapanışı buğulamayla yapmak isteyenler olur...

 belkide buzlukta hamsim var diyenler vardır diye bir tanede balık tarifi yazayım dedim...

hamsi buğulamada en önemli unsur balığın kılçıklarınında temizlenmiş olması...

kızartma yaparken hamsi gibi küçük balıklarda pek önem arzetmeyen balıkla beraber kızaran kılçıklar buğulamada rahatsız edici olabiliyor...

temizlemesi zor ancak bazı balıkçılar ücreti mukabilinde önceden sipariş ile hamsiyi kılçıklarıylada temizleyebiliyor...

hamsi buğulamanın yapımı ise burada her yazdığım tarif gibi gayet kolay..

ilk bolca soğanı ortadan bir kez kesip yarım daire şeklinde doğruyoruz...

ikinci olarakta tenceremizi sıvı yağla bir miktar yağlıyoruz...
sonra bir kat hamsi bir kat soğan olacak şekilde balıklarımız ve soğanı güzelce diziyoruz...
bir iki tane limonun (balık miktarına göre 1 kg için 2 limon yeterli ) kabuklarını hafifçe soyup daire şeklinde dilimdedikten sonra en üste diziyoruz ...
tuzunu da atıp üstünde sıvı yağımızı gezdirdikten sonra kısık ateşte pişiriyoruz suyunu salıp tam çekmeden biraz sulu kalacak şekilde altını kapatıyoruz ...

son olarak her zamanki gibi afiyet olsun diyoruz...

biberli baget

gerek et ve balık fiyatlarının artması gerekse çabuk ve kolay pişirilmesi sebebiyle tavuk mutfakların demirbaşı olmuş durumda...

ancak bir çoğunuzun tavuk yemekten bıktık dediğini duyar gibiyim...

hele günümüzde tavukların adeta tatsız tuzsuz sünger gibi olduğu düşünülünce bu fikirde olanlara hak vermemek mümkün değil sanırım...

bu durumu aşmak için sanırım daha aromatik ve mümkün olduğunca haşlamadan pişirmek en azından kötünün iyisi bir lezzete ulaşmamıza yardımcı olabilir...

şimdi size vereceğim her zamanki gibi duyduğunuz en kolay tavuk tarifi gerçekten doyumsuz bir lezzet verecek...

bize ilk gerekli olan tercihen teflondan bir yassı tencere...

tenceremizin içine biraz sıvı yağ varsa  birazda tereyağını koyup altını açıyoruz...

bu sırada 2 yada 3 tane kırmızı biberi  dikine  bir kez kesip halka halka doğruyoruz (jülyen gibi yani)...
sonrada ısınan yağımızın içine atıyoruz altını harlı açıyoruz ..

biberler güzelce kızarıp yağa renklerini verdikten karamelize olduktan  sonra içerisine bagetlerimizi atıyoruz (1 kg.)...
tuzunuda ekleyip kapağını kapayıp altını iice kısıyoruz...

bagetler önce sularını salacak sonra çekecek ve yağına düşecek yağında 3-5 dk çevirdikten sonra makarna yada pilavın yanında severek tüketebiliriz...

afiyet olsun...

Annemin Çorbası

malum kış çetin geçiyor hem ankarada hem tüm türkiyede..

bende bu soğuk havalarda akşamları içimizi ısıtacak bir çorba tarifi yazayım dedim..

kimileri yemeklerden önce çorba içmeyi pek sevmiyor kimileride hafiften amelelik olarak görüyor ama kim ne derse desin ben soğuk bir günde evin kapısından girdiğimde ilk olarak sıcak bir çorba içmek istiyorum...

işte bu çorba tamda bu ihtiyacınızı karşılayacak...

üstelik hem çok besleyici hem çok lezzetli...

ve en önemlisi artık çoğu kimse tarhana hazırlamakla uğraşmayacak ...

nasılmı hemen anlatıyorum...

önce bir çorba tenceresine bir kase yoğurdu boca ediyoruz, içine bir kaşık domates salçası, 1,5 kaşık kadarda tatlı biber salçası koyuyoruz...
üzerine 1,5 -2 çorba kaşığı kadarda un ekleyip güzelce karıştırıyoruz içindeki salçaları ve unları erittikten sonra altını açıp bir kenarda her zaman hazır olan sıcak suyumuzdan (soğukta olur ama karıştırmaktan yorulursunuz dibini tutmasın diye :) azar azar ilave ederek topaklanmadan sulandırıyoruz evde taze et suyu olmadığını varsayarak bir tanede et suyu tableti içine kırıyoruz, gereği kadar tuz  ve 2 çay kaşığı kadarda nane ilave ediyoruz...
kaynamaya yakın içine bir çorba kaşığı tereyağını katıyoruz ki krema gibi olsun ...
(isteyenler acıda katabilirler öylede çok lezzetli oluyor )

10-15 dakika kadar kaynadıktan sonra çorbamız hazır...